کیمیای خاک

آنان که خاک را به نظر، کیمیا کنند - آیا بود که گوشه چشمی به ما کنند

۶ مطلب در شهریور ۱۳۹۶ ثبت شده است

چهارشنبه, ۲۹ شهریور ۱۳۹۶، ۰۶:۳۳ ب.ظ فؤاد تاجیک
در صنعتی در اصفهان

در صنعتی در اصفهان

هفته اول شهریور ماه 96 برای شرکت در پانزدهمین کنگره علوم خاک ایران به دانشگاه صنعتی اصفهان رفتم. جای شما سبز، نوستالژی ناب! با یکی از دوستان ورودی 67 چند بیت از شعر طنز "در صنعتی در اصفهان" را که به یاد داشتیم، واگویه کردیم که یادآور خاطرات تلخ و شیرین گذشته و سروده نیمه دوم دهه شصت است. متن کامل شعر را از نشانی

http://www.midinternet.com/

 که توسط آقای مهندس خسروبیگی اداره می شود، نقل می کنم. این کلیپ را هم ببینید که نوستالژی را به اوج می رساند!

دریافت
عنوان: یاد دانشگاه صنعتی اصفهان
حجم: 7.22 مگابایت


جانا بیا بشنو فغان، در صنعتی در اصفهان

بشنو ز درد بیدلان، در صنعتی در اصفهان

از درس و از استادها، هر سو بود فریادها

ویران شده بنیادها، در صنعتی در اصفهان

ادامه مطلب...
۲۹ شهریور ۹۶ ، ۱۸:۳۳ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
فؤاد تاجیک

کمپین الحاق سازمان تات به وزارت عتف

با درود و سپاس از بازدید شما

آنچه در مقاله مربوط به تحقیقات کشاورزی ایران خواندید، از حدود ده سال پیش به بیان های مختلف ارائه شده و موافقان و مخالفانی داشته است. به عنوان نمونه، لطفا لینک زیر را ببینید که حاوی برخی دیدگاه ها و اسناد مربوط به این موضوع است. دریافت نظرها و دیدگاه های شما بر غنای مطلب خواهد افزود و شاید راهی عملی رو به پیش بگشاید. سپاسگزارم


https://groups.yahoo.com/neo/groups/research-united/info


۲۶ شهریور ۹۶ ، ۱۰:۲۳ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
فؤاد تاجیک

گذشته، حال و آینده تحقیقات کشاورزی ایران (4)

گذشته، حال و آینده تحقیقات کشاورزی ایران (4)



راه فردا

پس از ذکر همه این مقدمات، اکنون پرسش اصلی این است که چه می توان کرد، چه باید کرد و راه برون رفت از این چالش ها چیست و چگونه است؟ به قول مرحوم م.امید، سه ره پیداست:



fly



ادامه مطلب...
۲۰ شهریور ۹۶ ، ۱۹:۴۰ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
فؤاد تاجیک

گذشته، حال و آینده تحقیقات کشاورزی ایران (3)

گذشته، حال و آینده تحقیقات کشاورزی ایران (3)

 

حال ما

هم اکنون، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (سازمان تات) 15 مؤسسه تحقیقاتی مادری، 2 پژوهشکده؛ 2 مرکز ملی تحقیقاتی؛34 مرکز تحقیقات و آموزش استانی (پس از ادغام مراکز تحقیقات کشاورزی با مراکز آموزش کشاورزی در استان ها)؛ یک مؤسسه آموزش عالی علمی کاربردی و یک مرکز آموزش عالی؛ دو مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی و 314 ایستگاه و مزرعه تحقیقات کشاورزی در اقلیم های مختلف ایران را تحت پوشش دارد. رکن اصلی فعالیت های تحقیقاتی در سازمان تات، مؤسسات، پژوهشکده ها و مراکز ملی تحت پوشش این سازمان هستند. این مؤسسات در عین برخورداری از استقلال نسبی، می بایست در هماهنگی با اهداف، برنامه ها، و سیاست های سازمان عمل کنند. برخی از این مؤسسات، قدمتی بیش از سازمان تات دارند و در مقاطعی فعالیت های پژوهشی آنها توام با انجام وظایف اجرایی و تولیدی نیز بوده است. نیروی انسانی سازمان تات تا سال 1394 شامل 2121 نفر عضو هیأت علمی (42 استاد، 201 دانشیار، 859 استادیار، 1019 مربی) و 12451 نفر کارکنان غیر هیأت علمی (با مدرک تحصیلی: 9 درصد دکترا، 23 درصد کارشناسی ارشد، 21 درصد کارشناسی، 9 درصد کاردانی، 14 درصد دیپلم؛ 24 درصد زیر دیپلم) بوده است.


areeo-evin

ادامه مطلب...
۲۰ شهریور ۹۶ ، ۱۹:۲۸ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
فؤاد تاجیک

گذشته، حال و آینده تحقیقات کشاورزی ایران (2)


گذشته، حال و آینده تحقیقات کشاورزی ایران (2)

 

بیم موج

به روایت آقای دکتر بهمن آبادی (1394) سابقه تحقیقات کشاورزی در ایران گذشته از کشت ارقام اصلاح شده پنبه در دوران صدارت میرزا تقی خان امیرکبیر و نیمه اول سلطنت ناصرالدین شاه قاجار؛ به طور سازمان یافته، با تشکیل مؤسسه سرم سازی رازی در سال 1304 آغاز شد. در دوران سلطنت رضا شاه، مؤسسه اصلاح نباتات پایه گذاری شد که در سال 1338 با نام مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر آغاز به کار نمود. تشکیل اداره تشخیص محلی آفات در سال 1302 نیز منجر به تشکیل اداره کل  بررسی آفات در سال 1328 در وزارت کشاورزی شد که در سال 1341 به انستیتو بررسی آفات و بیماری های گیاهی ارتقاء یافت. فعالیت های پژوهشی مرتبط با چغندر قند با تاسیس بنگاه اصلاح بذر چغندر قند در سال 1315 آغاز شد و با نام مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندر قند ادامه یافت. مؤسسه تحقیقات علوم دامی نیز در سال 1312 با تاسیس بنگاه دامپروری حیدرآباد و سپس مؤسسه تحقیقات دامپروری بنیاد گذاشته شد. بنگاه مستقل آبیاری تحت نظر وزارت آب و برق در سال 1331 و با تشکیل گروه های شناسایی منابع خاک در خوزستان پایه گذاری شد که در سال 1345 به مؤسسه خاکشناسی و حاصلخیزی خاک و سپس مؤسسه تحقیقات خاک و آب در ذیل وزارت کشاورزی تبدیل گردید. فعالیت مستقل و ناهماهنگ این مؤسسات تحقیقاتی در وزارت کشاورزی و سایر وزارتخانه ها، منجر به پرورش ایده تشکیل سازمان تحقیقات کشاورزی در اواخر دهه 40 و تاسیس آن در آغاز دهه 50 گردید تا همچون چتری گسترده، مؤسسات و مراکز تحقیقات کشاورزی را در بر بگیرد.

AREEO-1353

آغاز ساخت مرکز اسناد و مدارک علمی کشاورزی (1353) در اوین که پس از تکمیل، به سازمان تحقیقات کشاورزی تحویل گردید.


ادامه مطلب...
۲۰ شهریور ۹۶ ، ۱۸:۴۸ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
فؤاد تاجیک
دوشنبه, ۲۰ شهریور ۱۳۹۶، ۰۶:۲۲ ب.ظ فؤاد تاجیک
گذشته، حال و آینده تحقیقات کشاورزی ایران (1)

گذشته، حال و آینده تحقیقات کشاورزی ایران (1)

گذشته، حال و آینده تحقیقات کشاورزی ایران (1)

تقدیم  به  سبکباران  ساحل ها

 


پیشگفتار

پس از گذشت چهل سال از تشکیل سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی(سازمان تات)، شاید بتوان گفت که این سازمان به چنان بلوغی رسیده که تمایل و توان ایجاد تغییر و اصلاح ساختار خود را در راستای منافع ملی و نیل به اهداف کلان توسعه پایدارکشاورزی به دست آورده است. در این مقاله، پس از بیان مقدمه ای در باره وضعیت پژوهش در کشور، تاریخچه پر فراز و نشیب سازمان تات را بررسی نموده و پس از توصیف شرایط موجود، راه های پیش روی تحقیقات کشاورزی ایران بیان می شود. بدیهی است که این نوشتار تحلیلی، سخن آخر نیست و نویسنده از نقدها و پیشنهادهای علاقمندان و صاحبنظران حوزه پژوهش های کشاورزی مشتاقانه استقبال می کند.

شب تاریک و بیم موج و گردابی چنین هائل     کجا دانند حال ما، سبکباران ساحل ها

ادامه مطلب...
۲۰ شهریور ۹۶ ، ۱۸:۲۲ ۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
فؤاد تاجیک